MEEST GESTELDE VRAGEN OVER PERMANENTE MAKE-UP (PMU)

Klik op de vraag om het antwoord te bekijken

Wat moet ik doen voor de behandeling?

Gebruik 24 uur voor de behandeling geen alcohol en aspirine . Dit zijn bloedverdunnende middelen waardoor het pigment niet blijft zitten. U mag alleen Paracetamol innemen 1 uur voor de behandeling. Bij PMU eyeliner liever geen mascara gebruiken en neem uw lenzen uit voordat er behandeld gaat worden.

Hoe lang duurt de behandeling?

De eerste behandeling duurt 1,5 tot 2 uur( gezondheidsverklaring invullen, het model en kleur bepalen en de pigmentatie) De nabehandeling en opfrissen duren 1 tot 1,5 uur. Plan uw tijd ruim in ook ivm parkeergeld mits u met de auto bent.

Wat kost PMU wenkbrauwen?

de behandeling kost € 99,–

Wat kost PMU eyeliner

de behandeling kost € 99,–

Wat kost PMU lipliner?

de behandeling kost € 99,–

Wat kost PMU eyeliner alleen boven of onder?

De behandeling onder of boven kost € 70,–

Worden mijn wenkbrauwen geschoren?

Neen de haartjes blijven. Alleen wat buiten het model is, wordt geadviseerd om te laten epileren.

Is de PMU behandeling pijnlijk?

Neen, van te voren wordt een verdovingscrème aangebracht. Waarna de behandeling wordt uitgevoerd. Tijdens de behandeling kunnen de wenkbrauwen iets gevoeliger zijn. U kunt voor de behandeling paracetamol innemen, GEEN ANDERE PIJNSTILLERS.

Uit welke modellen kan ik kiezen?

Ieder model is verschillend en wordt eerst naar je gezicht en de haartjes van je wenkbrauwen gekeken. Waarna geadviseerd wordt om in de haartjes te blijven. Dit geeft een mooi en natuurlijke uitstraling.

Hoe weet ik welk model het beste bij mij past?

Het model wordt eerst getekend en daarna goed besproken of je het mooi en passend vindt. Belangrijk hiervoor is de kleur en vorm. Na je goedkeuring wordt de PMU ingezet.

De kleur van de PMU bij veel personen slaat na enige tijd groen uit, wat is hiervan de oorzaak, en hoe kan dit worden voorkomen?

De PMU kan in een tatoeage winkel zijn ingezet en diep in de huid. Hierdoor is als het ware een (levenslange) tatoeage ingezet, daarnaast is de kleur zwart gebruikt dat na verloop van tijd groen uitslaat. Om dit te voorkomen wordt de kleur zwart niet gebruikt.

Waarom is een nabehandeling na 4 weken noodzakelijk?

De huid stoot altijd een gedeelte van het pigment af, een nabehandeling is noodzakelijk om lichte plekjes weer bij te werken, kleine correcties aan te passen en voor een betere houdbaarheid van de PMU. Zonder nabehandeling zal de kleur binnen een paar maanden sterk vervagen.

Kan ik nog gewone make up gebruiken?

Ja, PMU is een basis, u kunt gewoon uw eigen make up eroverheen aanbrengen. Let wel op; tot 2 weken na behandeling nog geen make up op het behandelde deel gebruiken ivm het herstel van de huid.

Is PMU hetzelfde als een tatoeage?

Nee, de PMU techniek lijkt veel op de tatoeage techniek , maar PMU gaat veel minder diep in de huid omdat het cosmetisch is. Daarom vervaagt PMU in de loop van de tijd. Een tatoeage wordt in het onderhuids bindweefsel geplaatst waardoor het inkapseld en niet vervaagd.

Is PMU ook voor mannen mogelijk?

Ja, ook voor heren kan er een onopvallende natuurlijke PMU geplaatst worden.

Kan ik PMU laten doen als ik zwanger ben?

Nee, u kunt beter geen risico’s nemen tijdens uw zwangerschap.

Ik heb ooit koortslip gehad. Kan ik wel een lipliner laten zetten?

Het koortslipvirus is een virus wat actief en inactief in het lichaam aanwezig blijft. Daarom wordt de permanente make up lipliner niet gedaan. Dit vanwege het gevaar dat het virus weer actief kan worden door de pigmentatie en er kans is op litteken vorming en misvorming van de liprand.

Wanneer kan ik de nabehandeling laten doen en wat kost het?

Wij adviseren de nabehandeling tussen 4 maar uiterlijk 6-weken na de eerste behandeling te laten doen. De kosten hiervoor bedraagt € 45,–

Is Sandra Hair and Beauty Centre GGD gecertificeerd?

Ja, ieder bedrijf die PMU uitvoert hoort een vergunning te hebben. De GGD is de instelling die de vergunning verstrekt. Zie ook de vereisten die nodig zijn voor een bedrijf om een vergunning te krijgen.

Hoe kan ik mijn PMU onderhouden?

Door 1 keer per jaar de PMU te laten opfrissen en deze behandeling bedraagt € 75,–

Mijn vraag staat er niet bij

Geen nood! Stuur ons gerust een mailtje op contact@s-centre.com, maak gebruik van ons contactformulier of bel ons op +31(0)70 3107434. Wij staan je graag te woord!